Køb for over 500 kr. giver fri forsendelse.

Shop

Hans Dahlerup Berthelsen – En arkitekt og hans bygherrer

kr. 298,00

Mange kender hans huse, men ingen ved, hvem han var. Det råder Leila Krogs bog om arkitekten Hans Dahlerup Bertelsen bod på.

Beskrivelse

Mange kender hans huse, men ingen ved, hvem han var. Denne glemsel har kunsthistorikeren Leila Krogh rådet bod på med bogen om Hans Dahlerup Bertelsen.
Han byggede fra 1919 til 1939 omkring 4.500 boliger i hovedstadsområdet: rækkehuse, hvor han bl.a. sto

Mange af hans bygninger er kendte, men ingen ved hvem han var. Hans Dahlerup Berthelsen (1881-1939) har været arkitekt for knap 50 større og mindre byggerier i København og omegn. Dette store antal byggerier blev opført i den periode, hvor hovedstaden var i rivende udvikling og der skulle bygges boliger til de mange tilflyttere, og i dag bor der over 4.500 husstande i hans bygninger. Fra 1913 til sin død i 1939 opførte han rækkehuskvarterer, hvor han bla. stod for over halvdelen af Fuglebakkekvarteret, beboelsesejendomme som Det Grønne Funkishus, Lindevangsgården og Hostrups Have; dobbelthuse og villaer og han skabte en flunkende moderne funkisvej, nemlig Emanuel Olsens Vej på Frederiksberg samt Dagmarhus sammen med arkitekten Christian Kampmann.
Kontakten mellem arkitekt og bygherrer bliver skildret, og der redegøres for, hvordan man finder materiale om en stort set ukendt arkitekt. Alle hans byggerier er præsenteret i et katalog med litteraturhenvisninger.
Kunsthistorikeren Leila Krogh har i arkiver og samlinger fremdraget et væld af interessante informationer, så historien om denne jernflittige arkitekt er blevet tydelig.

  • Redaktion :: Kim Dirckinck-Holmfeld
  • Tegner :: Åse Eg
  • Fotograf :: Torben Eskerod
  • Sideantal :: 280
  • Indbinding :: Softcover, garnhæftet

Mange kender hans huse, men ingen ved, hvem han var. Denne glemsel har kunsthistorikeren Leila Krogh rådet bod på med bogen om Hans Dahlerup Bertelsen.

Han byggede fra 1919 til 1939 omkring 4.500 boliger i hovedstadsområdet: rækkehuse, hvor han bl.a. stod for halvdelen af Fuglebakkekvarteret; beboelsesejendomme som Hostrups Have og Lindevangsgården; dobbelthuse og villaer, og han skabte en flunkende moderne funkisvej, nemlig Emanuel Olsens Vej på Frederiksberg foruden et omfattede erhvervsbyggeri.