Køb for over 500 kr. giver fri forsendelse.

Shop

En leg med naturen – Landskabsarkitekten Henrik Pølsgaards have ved Tisvildeleje

kr. 190,00

En bog om en lille have til inspiration, skrevet af en forfatter, der selv finder landskabsarkitekten Henrik Pøhlsgaards have paradisisk.

ISBN: 9788792420459 Kategori: Tags: , , , ,

Beskrivelse

På et ganske lille areal (856 kvm.) har landskabsarkitekten Henrik Pøhlsgaard gennem mange år leget med naturen, som han selv har udtrykt det. Han, som på Sven-Ingvar Anderssons tegnestue har haft ansvaret for mange store opgaver, har her skabt en have af

Hvordan kan en lille, tilgroet grund på godt 800 kvadratmeter udvikles til en så usædvanlig, smuk og oplevelsesrig have, at en beskrivelsen af den kan fylde en bog?

Landskabsarkitekt Henrik Pøhlsgaard, som har haft ansvaret for mange store projekter både herhjemme og i udlandet på Sven-Ingvar Anderssons tegnestue, har her tegnet sit lille drømmehus og indrettet sin helt egen og meget personlige have.
Det går som en rød tråd gennem havens anlæg fra først til sidst, at den skal være i samklang med naturen og det omgivende miljø!

Haven er en form for wild garden, hvor de planter, som gerne vil vokse dér, får lov til at folde sig ud, men der foregår meget andet.
Allerførst blev grunden opdelt i to store landskabselementer, skoven og sletten samtidig med at sommerhus og anneks blev bygget. Herefter blev der som i en barokhave anlagt en bred midterakse mellem husene afsluttet af den blå mur: en forunderlig muret skærm, der leder blikket op i himmelhvælvet.

Hertil kommer det måske mest overraskende: Momenter af oplevelser langs havens smalle stier, der gemmer sig i den vilde beplantning eller bag nogle af de få store flotte rosenbuske. F. eks. den kunstige skovsø, bænke og siddepladser, en italiensk have og en hemmelig have. Flere steder optræder også skulpturer og landart-installationer af Henrik Pøhlsgaards egen produktion. Her f.eks. de meget smukke mure af flettede grene, små stenformationer m.v.

Kort sagt en nutidig have med festlige referencer til den klassiske havekunst.

Forfatter til bogen er arkitekt , professor Vibeke Dalgas, som altid har haft stor interesse for havekunsten. Alle fotos har Henrik Pøhlsgaard selv taget gennem de seneste år som en slags foto-dagbog. Han har herved fanget øjeblikke med særlig fint lys i det grønne, en nyudsprunget blomst eller regndråber på et blad.

Bogen er udgivet med støtte fra Margot og Thovald Dreyers Fond, Havekulturfonden, Karin og Georg Boyes fond og VELUXFONDEN

  • Redaktion :: Annemarie Lund
  • Indbinding :: Garnheftet med flapper.

På et ganske lille areal (856 kvm.) har landskabsarkitekten Henrik Pøhlsgaard gennem mange år leget med naturen, som han selv har udtrykt det. Han, som på Sven-Ingvar Anderssons tegnestue har haft ansvaret for mange store opgaver, har her skabt en have af stor skønhed og fuld af oplevelser hele året; altid med naturen selv som ledetråden.
Det er en form for wild garden, men fuld af underfundige henvisninger til klassisk og moderne havekunst med en mangfoldighed af oplevelser –
en have til inspiration, skrevet af en forfatter, der finder Pøhlsgaards have paradisisk.