Køb for over 500 kr. giver fri forsendelse.

Shop

Arkitekten Christian Hansen – at vende tilbage til Fædrelandet med mange gode Erfaringer

kr. 375,00

Ikke på lager

Christian Hansen spillede en afgørende rolle i forvandlingen af Athen fra  provinsflække til det befriede Grækenlands hovedstad. Efter 26 år vendte han tilbage til Danmark som professor og ophavsmand til flere af Københavns prægtigste bygninger

Beskrivelse

To danskere ragede op på den internationale arkitekturscene i 1800-tallet, brødrene Theophilus og Christian Hansen. Den første omskabte kejsertidens Wien til en metropol, og Christian spillede en afgørende rolle i forvandlingen af Athen fra en lille provi

  • Redaktion :: Kim Dirckinck-Holmfeld
  • Sideantal :: 192
  • Indbinding :: Helbind

To danskere ragede op på den internationale arkitekturscene i 1800-tallet, brødrene Theophilus og Christian Hansen. Den første omskabte kejsertidens Wien til en metropol, og Christian spillede en afgørende rolle i forvandlingen af Athen fra en lille provinsflække til det befriede Grækenlands hovedstad.

Christians Hansen påbegyndte sin studierejse i 1831 og først 26 år senere vendte han tilbage til fædrelandet ”… med mange gode Erfaringer”.

Hjemme blev han i 1857 professor i arkitektur efter M.G. Bindesbøll, og han byggede værker som Københavns Kommunehospital, Astronomisk Observatorium, stribevis af kirker, Zoologisk Museum m.fl.

Bogen dokumenterer, at Chr. Hansen med stor sikkerhed har været arkitekten for væksthuset i Københavns botaniske have, der ellers har været tilskrevet den magtfulde giver, brygger J.C. Jacobsen.